NOS VoetbalAangepast

El Ahmadi: Afrika Cup niet te vergelijken met voetbal in Europa

Hij denkt dat het zomaar eens zijn laatste Afrika Cup kan zijn en dus wil Karim El Ahmadi eindelijk eens succesvol zijn met Marokko tijdens het Afrikaanse voetbalkampioenschap.

"Het wordt ook weleens tijd voor Marokko", vertelt El Ahmadi voorafgaand aan het toernooi in Gabon. "Iedereen snakt naar succes, maar dat is gelukkig ook de doelstelling van het hele team."

El Ahmadi: Marokko snakt naar succes in Afrika Cup

De 31-jarige Feyenoord-middenvelder begrijpt dat het niet ideaal is dat het toernooi plaatsvindt midden in het eredivisieseizoen, maar kan geen 'nee' zeggen tegen zijn vaderland. "Daar moet een oplossing voor worden gevonden", vertelt El Ahmadi, "maar als ik word opgeroepen, moet ik klaar staan voor Marokko."

Zwaar voetbal

De laatste twee jaar was El Ahmadi een basisspeler in het elftal van eerst Ezzaki Badou en sinds januari 2016 Hervé Renard. "Het doet er niet toe wat voor naam je bent en of je een ster bent in het voetbal. Als je als team niet sterk genoeg bent, dan red je het niet in Afrika. Het is moeilijk voetballen, maar we moeten de strijd aangaan en op dezelfde manier spelen als de anderen."

Volgens de middenvelder is voetballen tijdens de Afrika Cup niet te vergelijken met het voetbal in Europa. "Er komt zoveel bij kijken. Je speelt op slechte velden en met tegenstanders die dwars door je heen willen voetballen. Het wordt in ieder geval heel zwaar."

Bondscoach Erik Gerets en Karim El Ahmadi in 2012 bij de Marokkaanse ploeg

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl