Hakim Ziyech: sterspeler van Ajax maar niet goed genoeg voor Marokko
NOS VoetbalAangepast

Ziyech ook niet in definitieve selectie Marokko

In de Nederlandse eredivisie wordt Hakim Ziyech beschouwd als misschien wel de beste middenvelder, maar de Marokkaanse bondscoach Hervé Renard heeft daar geen boodschap aan. Ziyech is niet geselecteerd voor de Afrika Cup.

Nadat de 23-jarige Ziyech al buiten de voorselectie werd gelaten, maakt de Ajacied ook geen deel uit van het defintieve team dat richting Gabon vertrekt. Dat is op z'n zachtst gezegd opmerkelijk. Want één van zijn grote concurrenten, Younès Belhanda (Olympique Nice), mist de Afrika Cup vanwege een teenblessure.

Watford-speler Nordin Amrabat, die kampt met een enkelblessure, is wél in de defintieve selectie opgenomen. Ook Feyenoorder Karim El Ahmadi is voor Renard een vaste waarde.

Ervaren

Renard is een ervaren coach als het op de Afrika Cup aankomt. Hij won de contintentale titel al twee keer met Zambia (2012) en met Ivoorkust (2015). Dat was ook de reden dat de Marokkaanse bond de Fransman vorig jaar aanstelde als bondscoach.

In 1976 won Marokko de Afrika Cup voor de eerste en enige keer en de hunkering naar een tweede titel is groot. Renard wil van de Marokkaanse individualisten een team smeden en daarin is geen plaats voor Ziyech. Renard is bang dat Ziyech zich niet kan schikken in een eventuele reserverol en twijfelt ook aan zijn defensieve capaciteiten.

Teleurstelling

Voor Ziyech is het mislopen van de Afrika Cup een teleurstelling. Anderhalf jaar geleden koos Ziyech bewust voor Marokko, terwijl bondscoach Danny Blind van Oranje hem nauwgezet volgde. De Afrika Cup begint volgende week zaterdag 14 januari. Marokko zit in een poule bij Togo, DR Congo en titelfavoriet Ivoorkust.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl