LeBron James en Stephen Curry
NOS SportAangepast

Met Durant naast hem wil Curry wraak nemen op James

  • Rivkah op het Veld

    Presentatrice NOS Sport

  • Rivkah op het Veld

    Presentatrice NOS Sport

Maandenlang hebben basketbalfans zich moeten vermaken met voorbeschouwingen, oefenwedstrijden en nieuwtjes van wat er op de transfermarkt gebeurde. Oké, er was tussendoor ook nog een olympisch basketbaltoernooi, maar vannacht begint het echte werk weer met de start van een nieuw NBA-seizoen.

Het lijkt erop dat dit jaar verdergaat waar het afgelopen seizoen mee eindigde: een tweestrijd tussen Golden State Warriors en Cleveland Cavaliers. De Cavaliers openen vannacht om 02.00 uur het seizoen tegen New York Knicks. De Warriors spelen tegen San Antonio Spurs.

Droomtransfer

Stel je voor dat Cristiano Ronaldo bij FC Barcelona gaat voetballen. Zo voelde het een beetje toen Kevin Durant deze zomer bekendmaakte naar Golden State Warriors te vertrekken. Een bijna onverslaanbaar team krijgt er een ster van wereldformaat bij.

Durant - in 2014 uitgeroepen tot beste speler van het jaar - was ‘zijn’ Oklahoma City Thunder jarenlang trouw gebleven. Medespelers vertrokken, andere clubs trokken aan hem, maar Durant bleef. Afgelopen zomer besefte hij dat het hem nooit zou lukken de titel naar Oklahoma te krijgen en besloot hij na negen jaar trouwe dienst voor zijn eigen geluk te kiezen. Bij de Warriors.

Kevin Durant en Stephen Curry zijn vanaf dit seizoen teamgenoten

Na deze transfer is de druk op Golden State onmetelijk hoog. Het verhaal van vorig seizoen is bekend: de club won 73 van de 82 wedstrijden en verbrak daarmee het record van Michael Jordans Chicago Bulls. Het speelde onder leiding van Stephen Curry misschien wel beter dan welk team dan ook. Ooit.

In de finale van de play-offs ging het echter toch mis. Cleveland ging er met de titel vandoor. Golden State is gebrand op wraak en met Curry én Durant in de gelederen moet het gek lopen wil dat niet lukken.

Motivatie

Iedereen is het er over eens dat er ook dit jaar slechts één team is dat Golden State van het kampioenschap af kan houden. Dat is titelverdediger Cleveland Cavaliers. In de finale van vorig seizoen bogen de Cavaliers een 3-1 achterstand om in een 4-3 zege. De droom van LeBron James - de belangrijkste basketbaltitel ter wereld naar Cleveland brengen - kwam eindelijk uit.

LeBron James geniet van de trofee

Daarmee komt gelijk ook de belangrijkste vraag wat betreft de Cavaliers naar boven. Want hoe vinden James en co de motivatie om er ook dit jaar alles uit te halen?

James bewees de afgelopen play-offs dat hij, 31 jaar oud, nog steeds een van de allergrootsten is. Zijn teammaat Kyrie Irving liet zien een van de allergrootsten te kunnen worden. Maar veel fans zijn bang dat het niet genoeg is nu James het kampioenschap binnen heeft.

Aan de concurrentie in de Eastern Conference zal het niet liggen, die is niet het sterkst. Of het genoeg is om Golden State Warriors van de titel af te houden? In juni 2017 hebben we het antwoord.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl