LeBron James
NOS Sport

'Titelvloek' hield Cleveland al 52 jaar in zijn greep

Door de NBA-titel van de Cavaliers is Cleveland verlost van een vloek. De stad had al een halve eeuw geen kampioenschap in een van de grote Amerikaanse sporten kunnen vieren. Tot vannacht.

Sinds het kampioenschap van de Browns in de NFL van 1964 was Cleveland er vaak dichtbij, maar steeds ging het net mis. Een aantal van die mislukkingen zijn iconische sportmomenten geworden met zelfs een eigen naam.

1987: The Drive

Cleveland Browns is hard op weg om de finale van het AFC Championship te winnen, maar dan is daar quarterback John Elway van Denver Broncos. In vijf minuten dirigeert hij zijn team met vijftien plays 98 yards vooruit. Op 37 seconden voor het einde levert dat een touchdown en een gelijke eindstand op. De Broncos winnen na verlenging met 23-20.

1988: The Fumble

Running back Earnest Byner van wederom Cleveland Browns laat in de finale van het AFC Championship, tegen opnieuw Denver Broncos, met nog 1.12 te spelen op de 1-yard lijn de bal uit zijn handen glippen. Een touchdown zou vrijwel zeker de titel hebben betekend. Die gaat nu met 38-33 naar Denver.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

1989: The Shot

Michael Jordan van Chicago Bulls velt Cleveland Cavaliers in de beslissende vijfde wedstrijd in de NBA play-offs van de Eastern Conference van de NBA met een ‘buzzer-beater’. Weliswaar niet in de finale, maar wel dramatisch.

1997: de pijnlijkste...

José Mesa, onovertroffen ‘closer’ van Cleveland Indians, faalt op het beslissende moment in de World Series. In de negende inning tegen Florida Marlins staan de Indians met 2-1 voor. Mesa mag het afmaken, maar krijgt drie hits en een fatale run om de oren. De Marlins slaan in de verlenging in de elfde slagbeurt toe.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl