De Cavaliers vieren hun overwinning
NOS Sport

Cavaliers verslaan Warriors en stunten met eerste NBA-titel

Cleveland Cavaliers heeft de beslissende zevende wedstrijd van de NBA-finale gewonnen en greep daarmee zijn eerste titel. Het team van sterspeler LeBron James versloeg de thuisspelende titelhouder Golden State Warriors met 93-89. De Warriors scoorden in de laatste drie minuten van de wedstrijd niet meer.

De Cavaliers stonden halverwege de finaleserie nog met 3-1 achter. Het is voor eerst dat een team zo'n achterstand goedmaakt in de finale en alsnog de titel pakt. Vorig jaar hadden de Warriors de Cavaliers nog met 4-2 verslagen in de NBA-finale.

James werd gekozen tot beste speler (MVP) van de finale. Hij pakte in 2012 en 2013 ook al de titel, toen met Miami Heat. Hij verhuisde daarna naar zijn oude ploeg de Cavaliers.

De Warriors van sterspeler Stephen Curry hadden in het reguliere seizoen een record aantal wedstrijden van 73 gewonnen, maar kwamen dus tekort in de play-offs.

Kyrie Irving zette de Cavaliers in het razend spannende zevende duel met nog 0.53 te spelen met een driepunter op de beslissende voorsprong. Curry, unaniem de MVP van het reguliere seizoen, miste in de slotminuut tot twee keer toe.

Cleveland had sinds de titel in de NFL van de Browns in 1964 ruim een halve eeuw moeten wachten op een landstitel in een grote sport.

De ontlading in de Quicken Loans Arena, waar 18.000 fans de uitwedstrijd konden volgen op een groot scherm, was dan ook enorm.

  • AFP
    LeBron James en Kevin Love zijn in tranen na het eindsignaal
  • EPA
    LeBron James viert de NBA-titel van Cleveland
  • AFP
    De teleurstelling is groot bij Stephen Curry

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl