LeBron James geniet van de trofee
NOS Sport

Alle felicitaties zijn voor LeBron James, ook die van Curry

LeBron James kwam twee jaar geleden terug naar zijn Cleveland Cavaliers om ze een NBA-titel te bezorgen en om in zijn stad een einde te maken aan een droogte van 52 jaar zonder kampioenschap in een grote Amerikaanse sport. En dat lukte. Nu is hij vrij.

De Cavaliers legden vannacht voor het eerst beslag op de NBA-titel door in de zevende en laatste wedstrijd met 93-89 te winnen bij Golden State Warriors. "Hier ging het allemaal om. Ik wist dat ik het in me had om met deze ploeg iets te bereiken wat nog niet eerder was gedaan."

James na NBA-titel: hier ging het allemaal om

Het betekende de vierde grote titel voor James, na zijn eerdere twee NBA-titels met Miami Heat en zijn olympische titel met Team USA. De 31-jarige powerforward werd al de beste basketballer van zijn generatie genoemd, maar nu is er bijna niemand meer die daar tegenin kan gaan.

Stephen Curry was de beste speler van dit seizoen, bij het beste team. De ster van de Warriors ging sportief om met zijn gevoelige nederlaag in de finale. "Je kan niet om LeBron heen en om wat hij heeft bereikt. Hij speelde behoorlijk goed basketbal..."

Curry: heb niet genoeg gedaan om het team te helpen

James' contract bij Cleveland loopt af. Hij is in al zijn missie geslaagd en vrij om te kiezen wat hij nu gaat doen, al lijkt het onwaarschijnlijk dat hij de Cavaliers gaat verlaten. En wellicht heeft James zijn top nog niet eens bereikt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl