Jelena Isinbajeva
NOS Sport

Isinbajeva vraagt IAAF toestemming deelname Olympische Spelen

Polsstokhoogspringster Jelena Isinbajeva heeft bij de internationale atletiekfederatie IAAF officieel een verzoek ingediend om mee te mogen doen aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Dat heeft een woordvoerster van de Russische atletiekfederatie ARAF bekendgemaakt.

De internationale atletiekfederatie deed de Russische atleten vorig jaar in de ban, nadat was gebleken dat er sprake was van structureel dopegebruik binnen de Russische atletieksport. Op 17 juni werd die schorsing door de IAAF nogmaals bekrachtigd, omdat de federatie vond dat Rusland te weinig vorderingen maakte bij de hervormingen van de dopingstrijd.

Uitzondering

De IAAF maakte op een bijeenkomst in Wenen ook bekend dat een uitzondering kan worden gemaakt voor Russische atleten die kunnen aantonen dat ze de laatste jaren niet onder het besmette dopingregime van Rusland vielen. Dat is een geste naar Russische atleten die claimden volledig schoon te zijn en willen deelnemen aan de Olympische Spelen in Rio.

"Isinbajeva heeft zich officieel tot de IAAF gericht om in Rio toegelaten te worden", verklaarde de woordvoerster van de Russische atletiekfederatie. Naast olympisch goud in Athene en Peking won Isinbajeva ook nog brons in Londen, vier jaar geleden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl