Jelena Isinbajeva
NOS SportAangepast

Isinbajeva woedend op IAAF: eikels zijn het

Polsstokhoogspringster Jelena Isinbajeva is nog altijd des duivels over de beslissing van de internationale atletiekfederatie IAAF om de schorsing van de Russische atletiekbond te verlengen. "Ik heb totaal geen respect voor die bestuurders. Eikels zijn het", sprak de woedende Russin in Tsjeboksary, waar de nationale atletiekkampioenschappen plaatsvinden.

In de ogen van de internationale atletiekfederatie heeft Rusland de afgelopen maanden te weinig vorderingen gemaakt om het antidopingbeleid op orde te krijgen. Als gevolg van de uitspraak van de IAAF kunnen Russische atleten in augustus niet in actie komen op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Isinbajeva: het zijn eikels bij de IAAF

Een hard gelag voor onder anderen Isinbajeva, die haar zinnen had gezet op een derde olympische titel na haar triomfen in 2004 en 2008. Maar de toekomst lijkt er plots heel anders uit te zien voor de 34-jarige wereldrecordhoudster, die vier jaar geleden in Londen met olympisch brons genoegen moest nemen.

Klaar voor Spelen

In Tsjeboksary maakte Isinbajeva, die twee jaar geleden moeder werd van een dochter, haar eerste officële sprong in bijna drie jaar. Ze ging soepeltjes over 4,50 meter heen. "Het was een prachtige sprong, die bewees dat ik klaar ben om weer een olympische medaille te winnen. Maar misschien krijg ik door een paar mensen niet eens de kans."

De atlete koestert nog de hoop dat het Internationaal Olympisch Comité de Russen alsnog toelaat tot de olympische wedstrijden. De beslissing daarover wordt morgen (dinsdag) in Lausanne genomen. "En anders eindigt mijn professionele loopbaan hier in Tsjeboksary...", zei Isinbajeva.

Wellicht staat het IOC nog enkele Russische atleten toe om onder de olympische vlag in Rio aan te treden, maar dan zijn ze bij Isinbajeva aan het verkeerde adres. "Ik ben Russin, ik heb een land, dus ik heb al een vlag. Bovendien heeft de voorzitter van het IOC al gezegd dat meedoen onder de olympische vlag geen optie is, omdat onze ploeg de Spelen niet boycot en er ook geen oorlog is in ons land."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl