Onlangs bleven toestellen van Lufthansa nog aan de grond vanwege een staking
NOS Nieuws

Cao-akkoord grondpersoneel Lufthansa voorkomt staking met Pasen

De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa heeft een cao-akkoord gesloten met de vakbond van het grondpersoneel. Daardoor zijn stakingen in de paasvakantie van de baan. Het akkoord geldt voor 25.000 medewerkers.

Lufthansa is zeer tevreden en spreekt van een substantiële loonsverhoging, maar er wordt geen percentage genoemd. Ook de vakbond Verdi zegt tevreden te zijn. De details worden morgen bekendgemaakt.

Wekenlang werd er onderhandeld en de afgelopen tijd waren er verschillende stakingen van het grondpersoneel. Daardoor raakte het luchtverkeer in heel Duitsland ontregeld. Honderden vluchten werden geannuleerd.

Bemiddelaars

Sinds maandag hadden vakbond Verdi, de luchtvaartmaatschappij en bemiddelaars, onder wie de minister-president van de deelstaat Thüringen, zich achter gesloten deuren teruggetrokken. Vanavond presenteerden ze het resultaat.

Er is nog geen oplossing voor het salarisconflict van Lufthansa met het cabinepersoneel.

Gisteren bereikte het spoorwegbedrijf Deutsche Bahn een cao-akkoord met de machinistenvakbond na een langslepend conflict met stakingen. Daarin werd behalve een loonsverhoging een werkweek van 35 uur afgesproken. Ook daarmee zijn meer stakingen voorkomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl