Het Lufthansa grondpersoneel liep 20 februari de luchthaven uit met protestborden
NOS Nieuws

Luchthaven Frankfurt een dag gesloten voor vertrekkende reizigers

De luchthaven van Frankfurt is morgen gesloten voor vertrekkende reizigers. De beveiligers van de grootste luchthaven van Duitsland staken dan. De staking begint vanavond en duurt 24 uur.

Exploitant Fraport adviseert vertrekkende passagiers om contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij en in ieder geval niet naar de luchthaven te komen.

Lufthansa

Ook het grondpersoneel van luchtvaartmaatschappij Lufthansa, die vooral vanuit Frankfurt vliegt, legt vanavond het werk neer. Die staking zal zestig uur duren.

Het is mogelijk dat er ongeveer duizend vluchten geschrapt worden als gevolg van de staking, zegt de luchtvaartmaatschappij. Dit zou 200.000 reizigers treffen. Ook zullen de stakingen gevolgen hebben voor vluchten van en naar Schiphol. Vliegtuigen kunnen wel nog landen op Frankfurt.

Vele stakingen

Op de luchthaven van Hamburg is er ook een staking gaande onder beveiligingspersoneel. Daardoor werden 141 vluchten geannuleerd.

Veel Duitse trein- en vliegveldpersoneel heeft de afgelopen tijd het werk tijdelijk neergelegd. Werknemers vinden de aangeboden loonsverhogingen onvoldoende, zeker in vergelijking met de inflatie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl