De A6 werd enkele uren afgesloten
In samenwerking met
Omroep Flevoland
NOS Nieuws

Arm breekt van hoogspanningsmast, uren file op A6 bij Lelystad

De A6 tussen Lelystad-Noord en de Ketelbrug (bij Urk) is vanmiddag urenlang dicht geweest vanwege een afgebroken arm van een hoogspanningsmast. Omdat het risico bestond dat de kabels op de snelweg terechtkwamen, werd de weg in beide richtingen afgesloten.

Volgens netbeheerder Tennet ging het rond 12.00 uur mis bij het inhangen van nieuwe kabels op de hoogspanningslijn tussen Lelystad en Dronten. Wat er precies gebeurde, is nog niet duidelijk.

Om de weg veilig toegankelijk te maken werd besloten de stroom van de lijn te halen en de elektriciteit om te leiden, schrijft Omroep Flevoland. De afgebroken arm heeft niet geleid tot een stroomstoring. Rond 14.45 uur waren de werkzaamheden afgerond en kon de weg weer open.

Stroomstoring

De werkzaamheden tussen Lelystad en Dronten zijn nodig vanwege de grote stroomstoring van anderhalf jaar geleden. Door kortsluiting ontstond brand op een hoogspanningsstation in Dronten. Honderden kilometers aan kabel, relaiskasten en stukken spoor raakten beschadigd en moesten worden vervangen. Tussen Dronten en Lelystad reden na het incident maandenlang geen treinen.

Advertentie via Ster.nl