NOS Sport

Waterpolosters beginnen jacht op nieuwe wereldtitel met verlies tegen topland VS

Waterpolosters verliezen eerste wedstrijd WK van topland VS

Nederland heeft de eerste groepswedstrijd bij het WK waterpolo in Doha met 10-8 verloren van de Verenigde Staten. In een wedstrijd waarin Nederland na het eerste kwart eigenlijk constant tegen een achterstand aankeek, werd het nog spannend in de slotfase. Maar winst zat er niet meer in.

De eerste groepswedstrijd was er meteen eentje tussen twee titelfavorieten. De VS zijn regerend olympisch kampioen, Nederland is regerend Europees en wereldkampioen.

Korte voorsprong

In het eerste kwart was er nog heel kort een voorsprong (2-1), maar daarna pakten de Amerikaanse vrouwen het initiatief. Bij Nederland was Simone van de Kraats met vier treffers topscorer.

Voorafgaand aan het toernooi had de Nederlandse bondscoach Evangelos Doudesis al gezegd uiteraard graag te willen winnen, maar ook dat de blik al ligt op de Spelen in Parijs. "Ik zeg niet dat Doha niet belangrijk voor ons is. Maar wel dat Parijs veel belangrijker is."

Kazachstan, de volgende tegenstander van Nederland, won zijn eerste duel met 16-15 van Brazilië. De verwachting is dat Nederland weinig problemen zal hebben met Kazachstan en Brazilië.

De nummer een van de poule gaat naar de kwartfinales, de nummers twee en drie naar een tussenronde.

Van der Sloot niet in paniek na nederlaag: 'Focussen ons op tweede week'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl