NOS SportAangepast

Handballers walsen over Bosnië en Herzegovina heen en zijn zeker van hoofdronde EK

Handballers walsen over Bosnië en Herzegovina heen en boeken tweede zege op EK

De Nederlandse handbalmannen hebben hun tweede groepswedstrijd op het EK in Duitsland overtuigend gewonnen. Bosnië en Herzegovina werd in het Duitse Mannheim met ruime cijfers aan de kant gezet: 36-20.

Na de zege op Georgië van afgelopen donderdag en de winst op Bosnië en Herzegovina is Oranje al zeker van de hoofdronde van het EK. Omdat Zweden zaterdagavond van ook won van Georgië, is zowel Nederland als Zweden niet meer in te halen in de poule.

Op achterstand

In de wedstrijd tegen Bosnië en Herzegovina keek Nederland snel tegen een 1-0 achterstand aan, maar dat was wel direct de enige keer dat Oranje op achterstand stond. Na de openingstreffer nam Nederland het initiatief over en kwamen de Bosniërs er niet meer aan te pas.

Nederland liep razendsnel uit naar een 9-2 voorsprong. De bondscoach van Bosnië en Herzegovina zag het met zijn handen in het haar aan en moest na ruim een kwartier al zijn tweede time-out aanvragen. In het restant van de eerste helft kon hij zijn ploeg dus niet meer naar de kant halen voor een overleg.

Luc Steins viert een doelpunt

Het gefluit vanaf de volgepakte tribune als Nederland in balbezit was verstomde en maakte plaats voor gezang van de Nederlandse fans. Het vertrouwen bij de Oranjespelers nam toe, net als de frustratie bij de tegenstander.

Bosnië en Herzegovina kreeg geen enkel moment grip op het snelle spel van de Nederlanders en zag Rutger ten Velde en Dani Baijens het ene na het andere doelpunt maken. Ten Velde kwam uiteindelijk uit op negen goals. Baijens maakte er acht.

Fraaie doelpunten

De mooiste doelpunten van de wedstrijd kwamen op naam van Niels Versteijnen, Samir Benghanem en Baijens. Versteijnen verraste de Bosnische doelman met een schot achter zijn rug langs.

Benghanem wist al vallend de bal nog net een beetje omhoog te wippen, waardoor de keeper er niet meer bij kon. En Baijens verschalkte de Bosnische sluitpost met een kiezelhard onderhands schot van afstand.

Zelfs doelman Bart Ravensbergen pikte een doelpunt mee. Hij gooide de bal vanaf zijn eigen doel in het lege doel aan de overkant van het veld.

Nederland sluit maandag de groepsfase af met een wedstrijd tegen Zweden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl