NOS Sport

Veldrijdster Van Anrooij door ribblessure voorlopig aan de kant

Een ribblessure houdt veldrijdster Shirin van Anrooij voorlopig aan de kant. Ze liep tijdens een training vorige week de verwondingen op, maar besloot vandaag toch van start te gaan in de kerstcross in Gavere. Daar moest ze afstappen vanwege de blessure.

De wielrenster, die vorig jaar de cross in Gavere nog won, zegt in een bericht op Instagram dat ze voorlopig niet kan deelnemen aan veldritten. De 21-jarige Van Anrooij werd tussendoor in Mol nog wel tweede en zaterdag in Antwerpen zesde bij die crosses.

"Nu is het tijd om te laten controleren of er niets gebroken is, wat betekent dat jullie mij de komende crossen niet aan de start zullen zien verschijnen. Dit is zeker niet de kerstperiode waarop ik had gehoopt," aldus Van Anrooij.

De talentvolle veldrijdster behaalde in 2019 op indrukwekkende wijze het Nederlandse en Europese kampioenschap tijdrijden bij de junioren en veroverde een zilveren medaille op het wereldkampioenschap tijdrijden in Yorkshire.

Het seizoen 2019-2020 markeerde haar eerste overwinning bij de elite in een veldrit, die plaatsvond in Contern, Luxemburg. Haar eerste zege in de wereldbeker behaalde ze in Hilvarenbeek in 2022, gevolgd door een overwinning in Gavere later dat seizoen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl