NOS Sport

Cricketers buigen voor Afghanistan en kunnen halve finales uit het hoofd zetten

Cricketers buigen voor Afghanistan en kunnen halve finales uit het hoofd zetten

De Nederlandse cricketers hebben op het WK in India hun vijfde nederlaag moeten incasseren. Oranje verloor in het noordelijke Lucknow van Afghanistan en heeft nog slechts een theoretische kans om de halve finales te halen.

Behoudens het snelle wicket van Wesley Barresi kende Nederland een goede start, maar Oranje werd flink teruggeworpen door vier onhandige run outs: Max O'Dowd, Colin Ackermann, Sybrand Engelbrecht en Scott Edwards waren te laat terug. Nederland kwam uit op 179 runs in 46.2 overs (all out).

Afghanistan, dat dit WK al won van Sri Lanka, Pakistan en Engeland, had weinig moeite met dat totaal en had de zege na 31.3 overs (181/3) al binnen.

Oranje heeft dit WK twee van de zeven gespeelde wedstrijden gewonnen en staat op een achtste plek. Dat Oranje zich plaatste voor het WK, waaraan tien landen meedoen, was op zichzelf al een prestatie van formaat te noemen.

De formatie van captain Edwards stuntte door topland Zuid-Afrika, tot dat moment ongeslagen, te verslaan. Afgelopen zaterdag won de ploeg met 87 runs verschil van Bangladesh.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl