NOS Sport

Bos vierde in Letland en blijft steken op plek twee in wereldbekerklassement skeleton

De samenvatting van de wereldbekerwedstrijd in Sigulda

Kimberley Bos is er niet in geslaagd om haar titel in het wereldbekerklassement bij de skeleton te prolongeren. Tijdens de laatste wedstrijd in het Letse Sigulda eindigde de Nederlandse als vierde, maar dat was onvoldoende voor een tweede eindzege. Tina Hermann pakte de dagzege en de eindoverwinning.

Bij de eerste run werd Bos achtste. Haar grootste concurrente voor de eerste plek in het eindklassement Hermann, stond na de eerste run op een eerste plek. Met die uitslag was een eerste plek ver uit zicht voor Bos. Al was er nog sprankje hoop na een onwaarschijnlijke terugkeer vorige week. Toen won Bos in Oostenrijk na een eerste run waarin ze elfde werd.

Betere tweede run

De Nederlandse sleede in de tweede run veel beter en zette de tweede tijd neer, maar dat was onvoldoende om Hermann voorbij te steken. De Duitse werd zevende in de tweede run, maar dat was voldoende voor de zege in Sigulda en die in het eindklassement.

De 29-jarig Bos slaagde er wel in om de Canadese Mirela Rahneva voor te blijven, die uiteindelijk derde is geëindigd in de wereldbekerstand.

'Niet mijn beste race'

Bos had gemengde gevoelens na de laatste race van het seizoen. "Het is niet helemaal wat ik ervan gehoopt had, maar uiteindelijk ben ik toch nog vierde vandaag. Het was zeker niet mijn beste race, maar zoals altijd heb ik nooit opgegeven en er alles uit proberen te halen. De tweede run was ook een stuk beter dan de eerste."

Ze zag toch ook verbeteringen ten opzichte van afgelopen jaar. "Tweede overall was wel het beste wat erin zat", keek ze op het seizoen terug. "Overall was dit ook gewoon een goed seizoen, met een mooie afsluiting. Ik ben geen wedstrijd buiten de top-7 gefinisht en dat is in sommige opzichten toch beter dan vorig jaar."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl