Peter Bosz op de bank als trainer van Borussia Dortmund
NOS VoetbalAangepast

Optimistische Bosz: de weg omhoog is weer ingezet

Trainer Peter Bosz staat aan de vooravond van een belangrijke week. Borussia Dortmund, dat een weinig gelukkige periode achter de rug heeft, speelt vrijdag tegen VfB Stuttgart en doet dinsdag een poging om tegen Tottenham Hotspur zijn eerste Champions League-wedstrijd te winnen.

Borussia begon het seizoen goed, maar kampt de laatste weken met een behoorlijke vormcrisis. De Duitse club was de eerste zeven wedstrijden ongeslagen, maar halverwege oktober ging het mis na een 2-3 nederlaag tegen RB Leipzig. Daarna volgde alleen een zege in de Duitse beker tegen derdeklasser Magdeburg. In de Bundesliga en de Champions League lukte het de ploeg niet om een overwinning te pakken.

Volgens Bosz wordt die negatieve reeks komend weekeinde doorbroken. De Borussia-trainer was woensdag opvallend optimistisch tijdens de persconferentie in aanloop naar het Bundesliga-duel met nummer twaalf Stuttgart. "We hebben de weg omhoog ingezet. Ik ben er zeker van dat de wedstrijd tegen Stuttgart voor een ommekeer gaat zorgen."

Optimisme

Het optimisme komt volgens Bosz door de interlandpauze van afgelopen week. "Er waren relatief weinig spelers die zijn opgeroepen voor hun land, dat betekent dat we met een grote groep gericht hebben kunnen trainen. Zo hebben we zowel defensief als offensief getraind."

Op de vraag of hij de druk voelt toenemen, was Bosz duidelijk. "Als je niet wint, is er druk. Maar ik ga ervan uit dat het aankomend weekeinde anders is."

Thuis in Dortmund

Bosz, sinds dit seizoen coach bij de huidige nummer drie van de Bundesliga, woont tegenwoordig met zijn vrouw in Dortmund en is blij met zijn nieuwe woonplaats. "Ik begin steeds meer te wennen aan Dortmund. Ik ben natuurlijk ook graag bij mijn kinderen in Nederland, maar in Dortmund woont mijn vrouw, dus dat is waar ik mij thuis voel."

Bosz kreeg tot slot de lachers op zijn hand. "Ik hoop dat ze deze uitspraak ziet, maar daar ga ik wel vanuit. Ze kijkt alles terug."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl