Studio Voetbal 1 oktober 2017
NOS VoetbalAangepast

'Vier of vijf hordes voor Oranje, dat is één of twee te veel'

Het worden met de interlands tegen Wit-Rusland en Zweden voor de boeg de dagen van de waarheid voor Oranje. In Studio Voetbal presenteert oud-international Pierre van Hooijdonk de opstelling die hij verwacht van bondscoach Dick Advocaat.

Van Hooijdonk zet Jasper Cillessen op doel, achterin Daryl Janmaat, Matthijs de Ligt, Wesley Hoedt, Daley Blind, op het middenveld Georginio Wijnaldum, Davy Pröpper, Tonny Vilhena en voorin Arjen Robben, Vincent Janssen en, terug van weggeweest, Ryan Babel op links.

'Selectie Babel normaal'

"De selectie van Babel is terecht op basis van zijn prestaties bij Besiktas", aldus Van Hooijdonk. "Mede ook omdat Quincy Promes er niet bij is. Buitenspelers moeten scoren en dat doet Babel. Heel normaal dat hij erbij is. Ik denk dat hij gaat spelen."

'Heel normaal dat Babel er weer bij is'

Van Hooijdonk denkt bij gebrek aan een alternatief aan De Ligt als rechter centrale verdediger, maar daar denken niet alle gasten hetzelfde over.

Kees Jansma, presentator bij Fox Sports: "Ik denk dat Joël Veltman daar gaat spelen. En ik verwacht Kenny Tete als rechtsback. Maar verder heel logisch Pierre..."

'De Vrij krijgt bij Lazio toch geen pistool op zijn hoofd?'

Journalist Willem Vissers van de Volkskrant had Virgil van Dijk, die zaterdag een hele wedstrijd speelde voor Southampton, nog graag in de selectie gezien. En wat te denken van Stefan de Vrij? Niet fit genoeg voor Oranje, maar zondag gewoon spelend en scorend voor Lazio.

'Berghuis de absolute uitblinker'

Een speler die wel in de voorselectie zat, maar niet de definitieve groep haalde, is Steven Berghuis, die zich zondag met twee goals en een assist belangrijk toonde voor Feyenoord bij AZ (0-4).

"Berghuis was de absolute uitblinker", aldus Van Hooijdonk. "Hij speelt met flair en lef en lijkt in zijn spel schijt te hebben aan alles."

'Berghuis lijkt schijt aan alles te hebben'

VVV-Venlo-trainer Maurice Steijn geniet van Berghuis in en buiten het veld. "Hij is heel fris en straalt in en buiten het veld verbetenheid uit."

Gaat Oranje het redden?

Presentator Tom Egbers stelt alle gasten de vraag of Nederland het WK nog gaat halen. Het antwoord is nee, in viervoud. "Er zijn nog vier of vijf hordes te gaan", zegt Vissers. "Dat is net één of twee te veel."

De eerste horde is Wit-Rusland op 7 oktober in Borisov (om 20.45 uur), terwijl Zweden die avond Luxemburg (om 18.00 uur) ontvangt. Nederland-Zweden is in de groep het sluitstuk op 10 oktober.

"Ik heb het idee dat onze bondscoach denkt dat Luxemburg een soort Duitsland is, maar ik zie Luxemburg Zweden niet van goals afhouden", aldus Van Hooijdonk. "Ik ben erg bang dat voordat wij tegen Wit-Rusland beginnen, het al een mission impossible is."

Gaat Oranje het WK halen?

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl