NOS NieuwsAangepast

Wekdienst van 26 juli: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen, eerst is het droog met geregeld zon en met 20 tot 23 graden wordt het iets warmer dan de afgelopen dagen. Later op de dag komt er vanuit het zuidwesten opnieuw regen.

Wat heb je gemist?

Het aantal mensen dat heeft geregistreerd of ze wel of geen orgaandonor willen zijn, is iets gestegen, meldt het CBS. In maart hadden ruim 6 miljoen mensen van 12 jaar en ouder hun keuze in het donorregister laten opnemen. Dat is 41 procent van de mensen in die leeftijdsgroep. Van hen gaven er ruim 3,5 miljoen aan dat ze na hun dood donor willen zijn, enkele tienduizenden meer dan een jaar eerder.

George Pell

De Australische kardinaal George Pell is voor het eerst voor de rechter verschenen. Hij wordt ervan verdacht dat hij jaren geleden als bisschop kinderen heeft misbruikt. Pell zelf ontkent dat. De 76-jarige kardinaal is de hoogste rooms-katholieke geestelijke tot nu toe die terecht staat voor seksueel misbruik. Hij geldt als derde man van het Vaticaan en staat dus ook dicht bij de paus.

De politie gaat in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht verdachten van plofkraken dichter op de huid zitten. Agenten gaan ze hinderlijk volgen, hun geld afpakken en hun familieleden in de gaten houden. Het gaat om een proef.

Groot-Brittannië gaat auto's die op benzine of diesel rijden vanaf 2040 verbieden. Tot die tijd komt er voor diesels op de ruim tachtig drukste wegen van het land een heffing of mogelijk zelfs een rijverbod. De Britten volgen daarmee het voorbeeld van Frankrijk, waar ook vanaf 2040 alleen nog maar elektrische auto's mogen worden verkocht.

Verder vandaag...

De rechtbank besluit of Syriëganger Laura H. op vrije voeten komt. Volgens H. zat zij tegen haar wil in vast in IS-gebied. De vrouw zit, sinds ze vorig jaar terugkeerde uit IS-gebied in Syrië, op de terroristenafdeling van de Penitentiaire Inrichting in Vught. Het Openbaar Ministerie vindt dat Laura H. haar rechtszaak niet langer in de gevangenis hoeft af te wachten.

De ouders van de doodzieke Britse baby Charlie en het ziekenhuis waar het jongetje ligt moeten vandaag afspraken maken over waar hij zal sterven. De ouders willen dat hij naar huis gaat, maar volgens het ziekenhuis is dat met alle apparatuur en zorg die hij nodig heeft, niet mogelijk.

En Ajax speelt vanavond in de derde voorronde van de Champions League in en tegen Nice. De wedstrijd begint om 20.45 uur.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl