NOS SportAangepast

Coming man Zverev laat zich verrassen door Verdasco

Alexander Zverev is verrassend uitgeschakeld in de eerste ronde van Roland Garros. De als negende geplaatste Duitser boog met 4-6, 6-3, 4-6, 2-6 voor Fernando Verdasco.

  • EPA
    Alexander Zverev met een racket aan duigen
  • EPA
    Alexander Zverev feliciteert Fernando Verdasco
  • AFP
    Fernando Verdasco bedankt het publiek

Zverev won negen dagen geleden nog het masterstoernooi van Rome door in de finale Novak Djokovic te verslaan. Het Duitse toptalent staat inmiddels tiende op de wereldranglijst, maar tegen de 33-jarige Spanjaard Verdasco ging het direct mis.

Het duel werd maandagavond op een 1-1 stand in sets afgebroken. Zverev had net de tweede set gewonnen en begon ook goed aan de derde. Hij kwam op 4-2, maar maakte daarna te veel fouten en won nog maar twee games. Maandag verloor zijn broer Mischa ook al in de eerste ronde.

Primeur Kyrgios

Een andere publiekstrekker, Nick Kyrgios, bereikte wel de tweede ronde. De Australiër was met 6-3, 7-6 (4), 6-3 een maatje te groot voor de Duitser Philipp Kohlschreiber (ATP-43).

Nick Kyrgios

De verwachting was dat de nummer negentien van de wereld het nog wel eens lastig kon krijgen tegen Kohlschreiber, helemaal omdat hij in de aanloop naar Roland Garros met heup- en schouderproblemen kampte. Hij leek echter fysiek prima in orde en dicteerde het spel met zijn mokerslagen vanaf de baseline.

Kyrgios versloeg op Roland Garros nog niet eerder een speler uit de mondiale top-50. Hij doet voor de vijfde keer mee in Parijs.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl