Novak Djokovic
NOS SportAangepast

Djokovic krijgt hulp van Agassi na verloren finale

Op eigen houtje heeft Novak Djokovic zich in vorm gespeeld voor Roland Garros, waar hij bijgestaan zal worden door Andre Agassi. Als dat bevalt, kan de Amerikaan permanent de nieuwe coach van de Serviër worden.

Dat zei Djokovic nadat hij in Rome de finale had verloren van de 20-jarige Duitser Alexander Zverev (6-4, 6-3), die met zijn eerste masterstitel direct beslag legt op een plaats in de top-10 van de wereldranglijst.

Oude niveau

De 29-jarige Djokovic leek hard op weg naar zijn oude niveau met zeges op Juan Martin del Potro en Dominic Thiem, maar hij vond geen antwoord op het powertennis van Zverev. Die won met harde, diepgeslagen groundstrokes de meeste lange rally's en gunde Djokovic geen enkel breekpunt.

Na twee dubbele fouten van Djokovic bij 5-3 kreeg Zverev een matchpoint en dat benutte hij ook.

Zverev verslaat Djokovic in finale Rome

Nadat Djokovic vorig jaar Roland Garros won, kwam de klad in zijn prestaties. Aan het einde van 2016 brak hij daarom met Boris Becker en aan het begin van deze maand gooide hij zelfs zijn hele staf eruit. Ook Marian Vajda, met wie hij elf jaar samenwerkte.

In Parijs zal voormalig nummer één van de wereld en achtvoudig grandslamkampioen Agassi hem dus bijstaan. "Andre is iemand waar ik ongelooflijk veel respect voor heb", zei Djokovic. "We zien wel hoe het loopt. Hij zal op Roland Garros niet het hele toernooi blijven."

Djokovic maakt bekend dat Agassi hem zal coachen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl