NOS SportAangepast

Murray haalt opgelucht adem, Tsonga in de problemen

Andy Murray heeft zich met enige moeite verzekerd van een plek in de tweede ronde van Roland Garros. De nummer een van de wereld, vorig jaar verliezend finalist, werd in vier sets getest door Andrej Koeznetsov: 6-4, 4-6, 6-2, 6-0.

Murray haalt opgelucht adem na setverlies

Murray kent een matig gravelseizoen. Hij speelde op weg naar Roland Garros negen wedstrijden en verloor er vier.

Op het laatste masterstoernooi, dat van Rome, verloor hij zijn eerste partij. En in Madrid was hij al na twee wedstrijden klaar: hij verloor van respectievelijk Fabio Fognini en Borna Coric.

Ritme

Tegen Koeznetsov keek hij op eigen service direct tegen een 0-40 achterstand aan. Hij werkte de breekpunten echter weg en vond al snel zijn ritme. Na de eerste set verslapte Murray even en net als in 2014 op de US Open wist de Rus een set te pakken tegen de Brit.

Andy Murray

Murray, die Roland Garros nog nooit wist te winnen, schroefde vervolgens zijn niveau flink op en won vanaf 4-2 acht games achter elkaar. De blijdschap na het winnende punt was veelzeggend.

Donkere wolken voor Tsonga

Jo-Wilfried Tsonga balanceert op de rand van uitschakeling. De Franse publiekslieveling stond met 5-7, 4-6, 7-6 (6), 4-5 achter tegen de Argentijn Renzo Olivo toen het duel gestaakt werd wegens de invallende duisternis.

Olivo was in de derde set twee punten van de winst en verzuimde om de partij in de vierde set op 5-3 uit te serveren. Tsonga haalde in 2015 en 2013 de halve finales in Parijs.

Wawrinka zonder setverlies

Stan Wawrinka, als derde geplaatst in Parijs, is wel zonder setverlies door naar de tweede ronde. De toernooiwinnaar van 2015 rekende in Parijs met 6-2, 7-6 (6), 6-3 af met de Slowaakse qualifier Jozef Kovalík.

Wawrinka ontsnapt aan setverlies tegen qualifier

Wawrinka kende eveneens een moeizame start van het gravelseizoen. In zijn eerste drie toernooien won hij in totaal maar twee partijen. Zaterdag greep hij in Genève weliswaar de titel, maar hij trof daar geen speler uit de mondiale top-20.

De Zwitser haalde tegen de nummer 151 van de wereld een redelijk niveau. Wel was het een klein wonder dat hij maar drie sets op de baan stond. Kovalík kwam in de tiebreak van de tweede set op 6-3, maar verloor daarna vijf punten op rij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl