Cliff Richard op het centre court van Wimbledon vorig jaar
NOS Nieuws

Cliff Richard en politie schikken over onderzoek seksueel misbruik

De Britse zanger Cliff Richard heeft een schikking getroffen met de politie van South Yorkshire. In 2013 werd een onderzoek naar de zanger ingesteld na beschuldigingen van seksueel misbruik van minderjarigen, maar daar is geen bewijs voor gevonden. Hoeveel schadevergoeding Richard ontvangt is niet bekend.

De politie viel in 2014 de woning van de zanger in Sunningdale binnen, in het graafschap Berkshire. Informatie over die inval was aan de omroep BBC doorgespeeld die er live over berichtte. Richard eiste vorig jaar een schadevergoeding van de politie en de BBC omdat er volgens hem ernstig inbreuk was gemaakt op zijn privacy,

Publieke belang

De advocaten van de zanger lieten de rechter vandaag weten dat er een schikking is getroffen. De zaak tegen de BBC loopt nog. De omroep zegt dat de berichtgeving in het publieke belang was.

Een onderzoekscommissie oordeelde eerder al dat de politie in de fout was gegaan door informatie over het onderzoek en de inval door te spelen naar de BBC. De politie bood daarvoor zijn excuses aan. Het onderzoek naar Richard werd vorig jaar afgerond.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl