De werkzaamheden aan de A1 vorige maand
NOS NieuwsAangepast

Dit weekend verkeershinder door werkzaamheden A1

Door werkzaamheden aan de A1 richting Amersfoort moeten automobilisten dit weekend rekening houden met ernstige verkeershinder. De weg wordt tussen de knooppunten Diemen en Muiderberg afgesloten.

De snelweg is daar dicht van vrijdagavond 21.00 uur tot maandagochtend 05.00 uur. Rijkswaterstaat verwacht vertragingen van 60 minuten.

Omleidingen

Ook de verbindingsweg tussen de A1 en de A6 is dit weekend in de richting van Almere afgesloten. Verkeer wordt omgeleid via Utrecht over de A2, A12 en A27. De verbreding van de A6 bij Almere zorgt de komende dagen ook voor ongemak. Verkeer ter plaatse wordt omgeleid.

De A1 vanuit Amersfoort richting Amsterdam is dit weekend wel gewoon open.

Extreme drukte

Eerder waren er ook al problemen door werkzaamheden op de A1. Ongeveer een maand geleden zorgde de afsluiting van de weg tussen Diemen en Muiderberg voor extreme verkeersdrukte rond Amsterdam en Utrecht. Tot in de vroege avonduren stonden er op de A2, A9 en de A12 lange files. Ook op lokale wegen liep het toen vast.

Automobilisten moeten maandagochtend attent zijn op de nieuwe situatie op de A1, waarschuwt Rijkswaterstaat. Het verkeer vanuit Amsterdam richting Almere moet voortaan links aanhouden, in plaats van rechts in de huidige situatie. Het verkeer richting Amersfoort moet straks rechts aanhouden. Rijkswaterstaat verwacht dat het verkeer door deze verandering beter zal doorstromen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl