Drukte op de weg vandaag
In samenwerking met
NH
NOS NieuwsAangepast

Ook zondag verkeerschaos verwacht rond Amsterdam en Utrecht

De afsluiting van de A1 tussen Diemen en Muiderberg leidde de hele dag tot extreme verkeersdrukte rond Amsterdam en Utrecht. Tot in de vroege avonduren stonden er op de A2, A9 en de A12 lange files. Ook morgen wordt op de wegen topdrukte verwacht vanwege de wegwerkzaamheden.

Op de website van de ANWB staat een actueel overzicht van de files op dit moment.

Behalve op de snelwegen liep het verkeer ook op een aantal kleinere wegen vast. Bijvoorbeeld op de N201, doordat de Vechtbrug bij Vreeland dicht is. Ook morgen is die brug afgesloten voor verkeer. Verder was er op de N236 bij Weesp veel vertraging.

Het werk aan de A1 zorgde - behalve voor fileleed - vanwege het zonnige weer ook voor mooie luchtbeelden. Het knooppunt Muiderberg krijgt onder meer extra rijbanen.

Dronebeelden van werkzaamheden A1

De chaos op de weg leidde tot gevaarlijke situaties, en niet alleen op het asfalt. Zo zou er langs de wegafzetting op de A9 bij Diemen zijn gevochten, zegt de VerkeersInformatieDienst (VID).

Van automobilisten die achteruitrijden over de vluchtstrook tot bestuurders die op het laatste moment proberen in te voegen: op Twitter waren er talloze voorbeelden van te vinden.

Wat wordt het zondag?

Ook dan wordt forse drukte verwacht, vooral op de omleidingsroutes over A2, A12 en de A27. Rijkswaterstaat geeft een aantal adviezen:

- Op zondag is het - zonder bewonerspas - niet mogelijk via Muiden in de richting van Hilversum of Almere te rijden.

- Tot en met 3 april is de verbindingsweg tussen de A6 en A1 afgesloten.

- Houd online de laatste verkeersinformatie in de gaten. Plan je reis vooraf op van anaarbeter.nl.

Veel files door afsluiting A1

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl