Wegwerkzaamheden op de A1
NOS NieuwsAangepast

Verkeershinder door werkzaamheden op A1 bij Muiderberg

De A1 is dit weekend afgesloten tussen de knooppunten Diemen en Muiderberg. Rijkswaterstaat zegt dat de wegwerkzaamheden leiden tot ernstige verkeershinder.

In de richting van Amersfoort en Almere zijn er sloop- en asfalteringswerkzaamheden. Weggebruikers moeten omrijden via de A2, A12 en de A27 en moeten rekening houden met een extra reistijd van een uur.

Provinciale weg

Volgens Rijkswaterstaat proberen veel automobilisten via de provinciale weg bij Weesp om te rijden. Alleen loopt die door de grote hoeveelheid auto's vast. "Normaal rijden er in het weekend 6000 auto's per uur over de A1. Daar is zo'n provinciale weg natuurlijk niet geschikt voor", zegt een woordvoerder van Rijkswaterstaat.

Er worden verkeersregelaars ingezet bij de provinciale weg om alles daar in goede banen te leiden. Daarnaast worden mensen opgeroepen om vooral niet via de provinciale weg te rijden, maar de aanbevolen omleiding te volgen.

Omwonenden

De werkzaamheden leiden waarschijnlijk tot geluids- en trillingsoverlast voor omwonenden. Om sluipverkeer tegen te gaan, hebben inwoners van Muiden en Muiderberg toegangspassen gekregen. Alleen met zo'n pas kunnen ze op lokale wegen rijden.

  • Rijkswaterstaat
    De werkzaamheden zijn het hele weekend
  • Rijkswaterstaat
    Het hele weekend zijn er sloop- en asfalteringswerkzaamheden
  • Rijkswaterstaat

Ook de verbindingsweg van Almere naar Amersfoort is dicht. Die afsluiting duurt meer dan een week.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl