Studio Voetbal 12 maart 2017
NOS VoetbalAangepast

'Liedje voor Jørgensen, medelijden met Dolberg'

"Deze spits mag wel wat meer complimenten krijgen", zegt Pierre van Hooijdonk in Studio Voetbal, pratend over topscorer Nicolai Jørgensen die Feyenoord zondag aan een 5-2 zege op AZ hielp. Oud-trainer Co Adriaanse valt hem bij: "Jørgensen scoort, geeft assists, werkt hard, doet normaal."

Even wordt zelfs de vergelijking met Marco van Basten getrokken. De Deen maakte een goal die vrijwel een kopie was van de goal van Van Basten tegen West-Duitsland op het EK van 1988. Met Rick Karsdorp in de rol van aangever Jan Wouters en Ron Vlaar in de rol van verdediger Jürgen Kohler.

'Waarom geen liedje voor Jørgensen?'

"Ik verbaas me dat hij nog geen liedje heeft", stelt oud-Feyenoorder Pierre van Hooijdonk, voor wie het Legioen ooit 'Put your hands up for Pi-air' zong. Ron Jans is het daar niet mee eens. "Hij is zo functioneel", zegt de PEC Zwolle-trainer. "Op het veld, in de kleedkamer, voor de camera. Die hoeft geen lied."

'Vilhena en El Ahmadi zijn het kloppend hart'

Feyenoord speelde volgens Van Hooijdonk "als een kampioen", maar om de Coolsingel vol te laten lopen, moet er nog wel wat gebeuren in de komende acht wedstrijden. En mogelijk ontbreekt Tonny Vilhena in een deel van die duels vanwege een schorsing.

'El Ahmadi en Vilhena kloppend hart Feyenoord'

Zonder Vilhena en Karim El Ahmadi ging het op 6 november vorig jaar mis in de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles (1-0), weet Eagles-fan Özcan Akyol. "Ze kwamen toen meteen in moeilijkheden", aldus de schrijver en columnist. Jans: "Vilhena en El Ahmadi zijn het kloppend hart van Feyenoord. Als ze niet meedoen, merk je hoe belangrijk ze zijn."

'Waar blijft Neres?'

Waar Feyenoord Jørgensen heeft, heeft Ajax Kasper Dolberg. De Deen scoorde zondag twee keer tegen FC Twente (3-0). "Ik heb medelijden met Dolberg", zegt Adriaanse. "Hij heeft de hele wedstrijd geen voorzet van de zijkant gekregen waar hij met zijn hoofd tegenaan kan lopen."

'Medelijnen met Dolberg'

Adriaanse verwijst naar de naar binnen trekkende vleugelspelers Amin Younes en Bertrand Traoré en ook naar de backs. "Rick Karsdorp komt (bij Feyenoord, red.) wel voortdurend buitenom, Veltman niet."

"Daarom is David Neres gekocht", stelt Jans. "Waar blijft hij?" vraagt Adriaanse. "Dat is een mysterie", aldus Jans. "Hij moet wennen", zegt Akyol. "Hoe lang duurt dat?", vraagt Adriaanse. "Als je twaalf miljoen kost, moet je het vermogen hebben je aan te passen. Ajax heeft hem nodig om kampioen te worden."

Van Hooijdonk pleit voor Justin Kluivert op de flank bij Ajax. "Dan had je niet alleen de wedstrijd tegen Twente eerder beslist, maar alle wedstrijden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl