Tonny Vilhena voor aanvang van de zitting van de tuchtcommissie van de KNVB
NOS VoetbalAangepast

Vilhena gaat in beroep en houdt hoop op duel met Ajax

De kans bestaat dat Tonny Vilhena op 2 april de topper van Feyenoord tegen Ajax toch kan spelen. Feyenoord heeft laten weten in beroep te gaan tegen de straf van de tuchtcommissie, die de middenvelder eerder vandaag voor vier duels (waarvan een voorwaardelijk) heeft geschorst.

De beroepscommissie van de KNVB zal zich nu over de zaak buigen. Dat zal pas na het weekend gebeuren, waardoor Vilhena zondag gewoon kan spelen tegen AZ.

Als de schorsing gehandhaafd blijft, mist Vilhena de eredivisieduels met sc Heerenveen (19 maart), Ajax (2 april) en Go Ahead Eagles (5 april).

Bewuste elleboogstoot of niet?

Vilhena deelde in de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam een elleboogstoot uit aan Mathias Pogba. Daarvoor kreeg hij een schikkingsvoorstel van vier duels schorsing (een voorwaardelijk), maar daar kwam gisteren tijdens de zitting nog een duel bij.

Vanmorgen greep de tuchtcommissie bij zijn uitspraak dus weer terug op het eerste voorstel.

Vilhena deelt elleboogstoot uit aan Pogba

Feyenoords huisadvocaat Joris van Benthem, die eerder vrijspraak of strafvermindering afdwong voor Rick Karsdorp, Eljero Elia, Michiel Kramer (twee keer) en Simon Gustafson, betoogt dat bij Vilhena geen opzet in het spel was, omdat hij zijn vuist niet balde. Van Benthem pleit dan ook voor vrijspraak.

Bovendien had Sparta verklaringen niet ondertekend en zou scheidsrechter Danny Makkelie het voorval wél hebben gezien en beoordeeld. En, zo luidde Van Benthems argumentatie, een waarneming door de scheidsrechter kan niet worden herroepen.

Aanklager eist nu vier duels tegen Vilhena

Vilhena zelf zegt ook dat van opzet geen sprake was. "Het was geen elleboogstoot. Ik sprong. Ik heb Pogba niet gezien. Ik voelde wel iets aan mijn arm."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl