Amin Younes, Kasper Dolberg en Davy Klaassen vieren de 2-0

Younes en Dolberg schieten Ajax na rust langs Twente

Ajax heeft in de jacht op Feyenoord geen fout gemaakt tegen FC Twente. Door een sterke tweede helft, met doelpunten van Amin Younes en Kasper Dolberg (2x), werd het 3-0.

Voor rust had Ajax een overwicht, dat weinig opleverde. Bij een inzet uit een lastige hoek stuitte Dolberg op doelman Nick Marsman en kort voor rust schoot Bertrand Traoré van dichtbij naast. Verder had FC Twente, dat één kans kreeg (Enes Ünal kopte naast), goed zicht op het vaak te langzame spel van Ajax.

Kasper Dolberg maakt de 2-0
    Kasper Dolberg na het maken van de 2-0
    Amin Younes maakt de 1-0
    Doelpoging van Davy Klaassen

Na rust stond er een ander Ajax. De ploeg van coach Peter Bosz begon na rust fel en Twente moest ver terug. Op knap aangeven van Davy Klaassen schoot Younes raak en na een passje van Younes omspeelde Dolberg Marsman en schoot de Deen beheerst binnen.

Ajax schakelde terug, waardoor Twente vaker de aanval kon zoeken, maar zicht op een punt kregen de Tukkers geen moment. Dolberg voegde in blessuretijd op aangeven van Hakim Ziyech, terug in de basis na zijn reservebeurt tegen FC Kopenhagen, de derde goal toe.