NOS NieuwsAangepast

Nederlandse bedrijven lopen omzet mis door brexit

De brexit moet nog in gang worden gezet, maar kost Nederlandse bedrijven nu al omzet. Door de onzekerheid over de toekomstige handelsrelatie tussen het Verenigd Koninkrijk en de rest van Europa zijn tientallen deals al niet doorgegaan.

Dat meldt Evofenedex, de belangenvereniging voor Nederlandse exporteurs. De organisatie, waarbij zo'n 15.000 handels- en productiebedrijven zijn aangesloten, opent daarom vandaag een meldpunt. Bedrijven die last hebben van het op handen zijnde vertrek van de Britten uit de Europese Unie kunnen zich daar melden.

Onder meer een exporteur van medische apparatuur en een bedrijf in de chemische industrie zeggen omzet te zijn misgelopen. Om hoeveel geld het gaat, kan Evofenedex niet zeggen.

Handelsakkoord

De belangenclub opent het meldpunt op het moment dat de Britse premier May op bezoek is bij president Trump in de VS. Zij praten vandaag onder andere over een nieuw handelsakkoord tussen de twee landen.

Met het meldpunt hoopt Evofenedex de komende weken een goed beeld te krijgen van alle zorgen en wensen van Nederlandse exporteurs voor een eventueel nieuw handelsakkoord met het Verenigd Koninkrijk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl