NOS SchaatsenAangepast

Otterspeer wint 1.000 meter, Ronald Mulder aan leiding

Ronald Mulder staat na de eerste dag van de KPN NK sprint eerste in het klassement. De 30-jarige schaatser reed, met een nieuw pak, de tweede tijd (1.10,01) op de eerste 1.000 meter in Heerenveen. Hein Otterspeer won de afstand in 1.09,44 en staat nu derde in het algemeen klassement.

NK sprint: eerste 1.000 meter (m)

De derde tijd op de 1.000 meter was voor Lucas van Alphen: 1.10,15. Jan Smeekens, eerder op de dag winnaar van de 500 meter, reed een redelijke kilometer, noteerde 1.10,77 en zakte naar de tweede plaats in de ranking.

Voor Michel Mulder lijkt het schaatsseizoen voorbij. Hij staat na de eerste dag op de zevende plaats. Op de 1.000 meter kwam hij tot de tiende tijd: 1.11,04.

Het klassement van de NK sprint (m) na de 1.000 meter

"Dit moest echt van ver komen", vertelde Otterspeer na de eerste dag in Heerenveen. "Het was een grote struikelpartij op de 500 meter, dat was gewoon absoluut niet goed. Ik wil gewoon te graag, terwijl ik beter rijd als ik ontspannen ben. Het klopte nu gelukkig iets meer op de 1.000 meter."

Otterspeer: "Dit seizoen ben ik niet heel constant, daar baal ik van. Fysiek ben ik gegroeid, ik ben sterker en ook mijn conditie is goed. Het is frustrerend dat ik er zoveel moeite voor moet doen om een goede race te rijden."

Otterspeer: dit moest van ver komen

Startbewijs voor WK sprint

Naast de Nederlandse titel is er ook nog één startbewijs te verdienen voor de WK sprint, die op 27 en 28 februari in Calgary (Canada) worden gehouden.

Titelverdediger Kai Verbij ontbreekt in Heerenveen. Hij pakte eerder deze maand de allereerste Europese titel sprint, waardoor hij zich verzekerde van deelname aan de WK sprint. Hij is ook al zeker van deelname aan de WK afstanden in Zuid-Korea. Ook Kjeld Nuis, die het tweede ticket heeft, is niet van de partij in Thialf.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl