Nicolai Jorgensen en Dirk Kuijt vieren een van de vijf Rotterdamse treffers
NOS VoetbalAangepast

Feyenoord heeft weinig problemen met ADO

Feyenoord heeft in de KNVB-beker met speels gemak de kwartfinales bereikt. De bekerhouder maakte vooral dankzij Dirk Kuijt gehakt van ADO Den Haag: 5-1.

Kuijt dacht al snel koppend de 1-0 te maken, maar toen redde ADO-doelman Robert Zwinkels nog. Die zag even later een kopbal van Nicolai Jørgensen wel in de bovenhoek vliegen. Verder leed bleef ADO voor rust nog bespaard, maar dat het niet bij 1-0 zou blijven viel gezien de verhoudingen op het veld wel te verwachten.

Kuijt uitblinker

Na de pauze kreeg ADO de ene na de andere klap en groeide Kuijt uit tot de grote man. Daarvoor mocht hij Jørgensen danken. De Deense topscorer van de Rotterdammers versierde eerst een strafschop, die zijn aanvoerder benutte. En na ruim een uur gaf hij de voorzet waaruit Kuijt de 3-0 over de doellijn gleed.

Karim El Ahmadi zorgde na een een-tweetje met Jens Toornstra voor de 4-0. Het debacle voor ADO was toen kennelijk nog niet groot genoeg: doelman Robert Zwinkels haalde Kuijt onderuit en de routinier benutte ook de daaropvolgende penalty: 5-0.

De 5-1 van Gervane Kastaneer was slechts een schrale troost voor het wanhopige ADO.

Nicolai Jorgensen zet Feyenoord op voorsprong

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl