Robert Muhren heeft AZ op voorsprong gezet

AZ en Vitesse hebben geen problemen met amateurs

AZ heeft zich ten koste van de amateurs van ASWH geplaatst voor de kwartfinales van het KNVB-bekertoernooi. In Alkmaar versloeg de ploeg van John van den Brom de derdedivisionist uit Hendrik-Ido-Ambacht met 2-0.

Robert Mühren maakte vlak voor rust de openingstreffer voor de Alkmaarders, die niet bepaald in de vaste basisopstelling speelden. Fred Friday besliste de wedstrijd in de 87ste minuut.

Trainer Henk Fraser viert feest met Adnane Tighadouini

Ook Vitesse heeft de laatste acht bereikt. De ploeg van trainer Henk Fraser rekende in Gelredome eenvoudig af met de amateurs van Jodan Boys uit Gouda. Jodan Boys, dat in de vorige ronde nog verrassend Go Ahead Eagles uitschakelde, stond al binnen zeventien minuten met 2-0 achter door doelpunten van Matt Miazga en Adnane Tighadouini.

Vijf minuten na rust kreeg Levi Marengo van Jodan Boys de rode kaart nadat hij een strafschop had veroorzaakt. Lewis Baker maakte vanaf elf meter geen fout, waarna Milot Rashica luttele minuten later de eindstand op 4-0 bepaalde.