Kevin Conboy (FC Utrecht) tevreden na de gelijkmaker

Utrecht schakelt in blessuretijd PEC Zwolle uit

FC Utrecht heeft de kwartfinales van de KNVB-beker bereikt. De verliezend finalist van vorig seizoen won met 2-1 bij PEC Zwolle. Tien minuten voor tijd stond Utrecht nog achter, maar in blessuretijd maakte Richairo Zivkovic vanaf elf meter alsnog het winnende doelpunt.

PEC presteert in de competitie slecht, maar tegen Utrecht begon het best goed. De 1-0 was daar een mooi voorbeeld van. Danny Holla stuurde Bart Schenkeveld diep. Die had een scherpe voorzet op Nicolai Brock-Madsen in huis en de Deen tikte knap binnen.

Utrecht zette na rust aan, maar PEC kwam bijna op 2-0 toen Queensy Menig de paal raakte. Even later kopte invaller Kevin Conboy de 1-1 binnen. Het leek op een verlenging uit te draaien, maar in blessuretijd vloerde Dirk Marcellis Zivkovic in de zestien, waarna de spits bij afwezigheid van de geschorste Sébastien Haller zelf de penalty benutte.