NOS NieuwsAangepast

Wekdienst 22 oktober: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen, nog dichte op sommige plaatsen en het is fris: 2 tot 6 graden. Pas later in de ochtend verdwijnt de mist en dan kan de zon tevoorschijn komen. Met name langs de kust kan het nog regenen. Het wordt 9 tot 13 graden.

Wat heb je gemist?

Boze boeren krijgen een beetje hun zin. Staatssecretaris Van Dam van Landbouw wil 23 miljoen euro te investeren in de melkveesector. Hij wil er met het geld uit Brussel voor zorgen dat melkveehouders minder koeien nemen. Na de afschaffing van het melkquotum vorig jaar kochten boeren er veel koeien bij, waardoor Nederland veel te veel mest produceert. Daar is nu tijdelijk wat voor geregeld, maar eind 2017 kan dat niet meer. Sommige boeren vrezen dat ze hun familiebedrijf kwijtraken doordat ze straks koeien moeten verkopen.

Een enorme brand in de buurt van Los Angeles. Op een recyclingsbedrijf staan honderden stapels papier en houten pallets in de fik. De gemeente vraagt omwonenden om weg te blijven. De brandweer heeft grote moeite het vuur te blussen. Daarom zijn korpsen uit de hele regio opgeroepen om te helpen.

Enorme vuurzee bij brand Los Angeles

Bob Dylan heeft nog steeds niets van zich laten horen nadat hij vorige week de Nobelprijs voor de Literatuur kreeg toegekend. Een prominent lid van de Zweedse Academie, die ieder jaar de prijs toekent, heeft daarom geen goed woord over voor de zanger. In een tv-interview noemde het academielid Dylan daarom onbeleefd en arrogant. "Hij is wie hij is."

Max Verstappen in actie tijdens de eerste vrije training in Austin

Verder vandaag...

...Max Verstappen rijdt vanavond na de derde vrije training de kwalificatie van de Grand Prix van de Verenigde Staten. Bij de eerste twee vrije trainingen in Austin heeft hij een goede indruk achtergelaten. In de eerste sessie werd hij derde en de tweede sessie vijfde. De race is morgen.

Rijkswaterstaat begint vandaag met de herstelwerkzaamheden aan de Merwedebrug op de A27 bij Gorinchem. Vrachtverkeer en bussen worden nu nog geweerd vanwege haarscheurtjes in de brug. Dit weekend wordt een een soort trappenhuis rond de brug gebouwd, zodat slechte plekken in de constructie makkelijker gerepareerd kunnen worden.

Als je vandaag een dagje naar Amsterdam gaat, dan is de kans groot dat je betogers tegenkomt van een demonstratie tegen handelsverdragen zoals TTIP en CETA. De manifestatie wordt georganiseerd door onder andere de Consumentenbond, FNV en Greenpeace.

Fijne zaterdag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl