Max Verstappen in actie tijdens de eerste vrije training in Austin
NOS SportAangepast

Verstappen sterk in vrije trainingen

Max Verstappen heeft bij de eerste twee vrije trainingen van de Grand Prix van de Verenigde Staten in Austin een goede indruk achtergelaten. In de eerste sessie kwam hij tot de derde tijd, in de tweede sessie werd hij vijfde.

Verstappens teamgenoot Daniel Ricciardo toonde aan dat het gat met de Mercedessen kleiner is dan voorheen door de tweede tijd te noteren. Alleen Nico Rosberg was sneller. Lewis Hamilton (3de) en Sebastian Vettel (4de) waren de andere twee coureurs die sneller waren dan Verstappen, die wel liet zien in de lange runs het tempo er goed in te hebben.

Eerste vrije training

Bij de eerste vrije training klokte Verstappen, die wel wat problemen had met de begrenzer op zijn motor, de derde tijd. Hier moest hij alleen de Mercedessen van Hamilton en Rosberg voor zich laten.

Red Bull gaat voor eerste startrij

Teambaas Christian Horner was tevreden met hoe de bolides van Red Bull Racing voor de dag kwamen en ziet kansen tijdens de kwalificatie van zaterdag.

"We gaan proberen een van de auto's op de voorste rij te krijgen ten koste van Rosberg of Hamilton. Maar we focussen ons vooral op het verslaan van de Ferrari's in verband met de tweede plek in het constructeurskampioenschap."

Zaterdagmiddag wordt de derde vrije training verreden in Austin, waarna zaterdagavond de kwalificatie volgt. De race is zondagavond om 21.00 uur Nederlandse tijd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl