Max Verstappen verlaat de pitstraat op het circuit van Suzuka
NOS SportAangepast

Mercedes trekt protest in; Verstappen behoudt tweede plaats

Mercedes legt zich toch neer bij de tweede plaats van Max Verstappen in de Grand Prix van Japan.

De renstal tekende aanvankelijk officieel protest aan tegen de defensieve actie waarmee de Nederlander in de slotfase een aanval van Lewis Hamilton afsloeg, maar trok even later het protest weer in. Daardoor blijft Verstappen tweede.

Verstappen gooide zondag voor bocht 16 de deur dicht, toen de Britse wereldkampioen een poging ondernam de tweede plaats over te nemen. Hamilton klaagde over de radio, maar wilde later niet op de actie van Verstappen ingaan.

Hamilton wil niets weten van protest

Hamilton benadrukte op Twitter dat het protest niet uit zijn koker afkomstig is. "Dit doen wij niet. Wij zijn kampioenen, we gaan verder. Dat heb ik het team laten weten", zei de Britse kampioen.

Gevaarlijk

De Nederlander zou in de ogen van de Duitse renstal artikel 27.5 hebben overtreden. Het optreden voor de chicane, waar Verstappen afweek van zijn lijn, zou gevaarlijk en onberekenbaar zijn geweest. Hamilton ging uiteindelijk rechtdoor, maar kon zijn race voortzetten.

De Brit eindigde als derde en raakte daardoor in de WK-strijd verder achterop bij teamgenoot Nico Rosberg, die door zijn zege in Japan het gat met de titelverdediger op 33 punten bracht.

Verstappen: zet deur niet open

Verstappen was direct na de race van mening dat hij niets verkeerds heeft gedaan. "Hamilton was duidelijk sneller in de slotfase en ik wist dat hij me wilde passeren. Ik zag hem komen in mijn spiegels en verdedigde mijn positie. Hij kwam van ver. Ik zet dan de deur niet open."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl