Max Verstappen met de champagne in Suzuka
NOS SportAangepast

Verstappen: goede bolide, goede strategie, goed resultaat

Hij heeft zijn plaats tussen de wereldtop van de Formule 1 inmiddels wel ingenomen. Max Verstappen bekroonde een sterk gereden Grand Prix van Japan met de tweede plaats, zijn tweede op rij na Maleisië vorige week. In de slotfase moest de Nederlandse Formule 1-coureur, die zijn zesde podiumplaats dit seizoen veroverde, alles uit de kast halen om wereldkampioen Lewis Hamilton achter zich te houden.

Heel positief

"Om tussen de twee Mercedessen te eindigen, is natuurlijk heel positief", verklaarde Verstappen na afloop. Daar ging een geweldig gevecht met Lewis Hamilton aan vooraf. "De start ging erg goed, maar als je ziet dat Rosberg bij je wegrijdt weet je ook dat het heel lastig gaat worden. Daarom ben ik heel blij met dit resultaat. Met een goede strategie heb ik met het team de tweede plaats kunnen veiligstellen."

Verstappen en Red Bull maakten tijdens de race de juiste keuzes. De Nederlander ging twee keer voor de andere toppers naar binnen voor een bandenwissel en kon zich ondanks dat hij herhaaldelijk werd opgehouden op de tweede plaats handhaven.

Dubieuze verdedigende actie?

"Tijdens de race hadden we veel last van het verkeer, maar het was belangrijk om de banden te sparen. Ik moet het team bedanken. We hebben goed gecommuniceerd over waar we moesten pushen en waar we de banden moesten sparen. Van mijn voorbanden was weinig over aan het einde, waardoor Hamilton nog een keer kon aanvallen. Was het een dubieuze verdedigende actie? Nee, zeker niet. Ik zag Lewis van ver naar binnen sturen, maar ik laat de deur niet openstaan."

Gesprek

Verstappen moest na afloop wel even voor een informeel gesprek langs bij racedirecteur Charlie Whiting en de FIA-stewards over zijn verdedigende actie richting Hamilton. De Brit was niet blij met de manoeuvre van de Nederlander, maar wilde niets van een protest weten. Mercedes wel diende dat wel in, maar trok het protest later weer in.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl