Het zijn zware tijden voor Frank de Boer bij Inter
NOS VoetbalAangepast

Italiaanse media zinspelen nu al op ontslag De Boer

Het zijn zware tijden voor Frank de Boer in Italië. Na de 2-0 nederlaag tegen Hapoel Beer Sheva in de Europa League krijgt de coach ervan langs in de Italiaanse media, die zelfs al speculeren over zijn ontslag.

'Schaam je je niet?', kopt La Gazzetta dello Sport in koeienletters. Volgens de toonaangevende sportkrant was het spel van Inter niet om aan te zien en ontbrak het de ploeg aan beleving. Ook de Corriere dello Sport oordeelt hard: 'De Boer vernederd door Israëliërs'. Tuttosport houdt het op 'De Boer zinkt'.

  • Gazzetta Dello Sport
    'Inter, schaam je je niet?', vraagt La Gazzetta Dello Sport
  • Corriere dello Sport
    'De Boer vernederd door Israëliërs', volgens Corriere dello Sport

De trainer is zelf overigens al net zo kritisch op zijn ploeg en toont begrip voor de supporters die de spelers na afloop van het duel uitfloten. "Ik vind het spijtig voor de fans, want die komen naar het stadion om Inter te zien winnen. Voor mij is het onbegrijpelijk dat de spelers het hoofd lieten hangen na de eerste tegengoal."

Dreigt nu al ontslag?

Het is haast niet voor te stellen, maar in de media wordt zelfs al gespeculeerd over een ontslag van de coach die amper een maand geleden werd aangesteld bij de Italiaanse topclub. Er zou zelfs al contact zijn geweest met zijn potentiële opvolger, Fabio Capello.

Zondag neemt Inter het op tegen regerend landskampioen Juventus en een goed resultaat lijkt een vereiste. Calciomercato.com, dat De Boer het rapportcijfer 4 gaf na het laatste verlies, stelt dat de Nederlander een overwinning nodig heeft om zijn baan te behouden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl