Frank de Boer had geen reden om tevreden te zijn bij Internazionale

Beschamende thuisnederlaag voor Internazionale van De Boer

Voor Frank de Boer is het eerste optreden met zijn nieuwe club Internazionale in de Europa League in een deceptie geëindigd. Voor eigen publiek ging de Italiaanse topploeg met 2-0 onderuit tegen het Israëlische Hapoel Beer Sheva. In de groep van Ajax speelden Standard Luik en Celta de Vigo gelijk.

Groep G (Ajax):

Standard kwam tegen Celta de Vigo uitstekend uit de startblokken en stond na drie minuten al op voorsprong. Mathieu Dossevi was de maker van die 1-0. Tien minuten later was de stand alweer gelijk. Giuseppe Rossi tekende voor de 1-1. Dat betekende ook meteen de eindstand.

Groep H: Gent gelijk

Net als Standard Luik begon ook AA Gent goed aan het eerste Europa Leagueduel van dit seizoen. Uit bij Sporting Braga stond al na zes minuten de 0-1 op het scorebord, dankzij Danijel Milicevic. De Portugezen kwamen twintig minuten later via André Pinto echter weer op gelijk hoogte. Daarna werd er niet meer gescoord.

In de andere wedstrijd in deze groep had Sjachtar Donetsk de nodige moeite met Konyaspor. Maar het won wel in Turkije. Facundo Ferreyra maakte een kwartier voor tijd het enige doelpunt.

Groep I: Schalke wint zonder Huntelaar

Bij Schalke 04 zat Klaas-Jan Huntelaar de hele wedstrijd op de bank, tegen Olympique Nice, waar Mario Balotelli de hele wedstrijd speelde. De Italiaanse spits had bij zijn debuut nog twee keer gescoord, maar wist het doel nu niet te vinden. Dat lukte alleen verdediger Baba Rahman. 1-0 winst voor Schalke in Frankrijk.

Winst was er ook voor FK Krasnodar op bezoek bij Red Bull Salzburg. Matchwinner werd Joãozinho, die in de 37ste minuut het enige doelpunt maakte.

Groep J: ook Fiorentina gelijk

In groep J hadden FK Qarabag en Slovan Liberec eerder op de dag al met 2-2 gelijkgespeeld, maar PAOK en Fiorentina wisten daar niet van te profiteren. Diego Biseswar zat negentig minuten op bank bij PAOK en zag dat er niet gescoord werd.

Groep K: verlies voor De Boer

Internazionale boekte onder trainer Frank de Boer afgelopen weekend nog de eerste zege van het seizoen, maar tegen Hapoel Beer Sheva maakte het daar geen aanspraak op. De Israëliërs van Hapoel Beer Sheva hadden genoeg kansen en kwamen tien minuten na rust ook op voorspong via Miguel Vítor. Een kwartier later werd de avond voor De Boer nog erger, Maor Bar Buzaglo maakte er via een schitterende vrije trap 0-2 van. Een afgang voor Internazionale voor eigen publiek.

In dezelfde groep stelde Southampton, met Virgil van Dijk in de basis, het thuispubliek niet teleur. Via een strafschop en een kopbal zette Charlie Austin de Engelsen al binnen het halfuur op een comfortabele 2-0 voorsprong tegen Sparta Praag. In blessuretijd voegde Jay Rodriguez daar nog één doelpunt aan toe. 3-0 voor Southampton.

Groep L: debuut Maher

Heel lang was het niet, maar Adam Maher maakte zijn debuut voor Osmanlispor. In de 84ste minuut kwam hij in het veld tegen Steaua Boekarest, dat toen al bijna een helft met tien man speelde en tegen een 2-0 achterstand aankeek. Dat bleef het ook. Winst voor de Turkse club van Maher.

In diezelfde groep won Villarreal ook. De 2-1 eindstand was bij de rust al bereikt. Het Zwitserse FC Zürich was nog wel op voorsprong gekomen door een treffer van Armando Sadiku in de tweede minuut, maar Alexandre Pato en Jonathan dos Santos zorgden alsnog voor de Spaanse zege.