Het elftal van Inter in de recente oefenwedstrijd tegen Tottenham Hotspur
NOS Voetbal

'Inter wordt een lastige klus voor De Boer'

Frank de Boer wordt de nieuwe trainer van Internazionale. Hij wordt vanmiddag in Milaan gepresenteerd. Gezien de historie van de club wordt het een erg lastige klus, zegt sportjournalist Emile Schelvis, kenner van het Italiaanse voetbal.

Hoe staat Inter er op dit moment voor?

"Niet zo goed, de club is met veel pijn en moeite bezig om verloren terrein te herwinnen. Onder José Mourinho beleefde Inter in 2010 het gloriejaar waarin het de scudetto, Coppa Italia en Champions League won. Sindsdien is de club gaan zwalken. Het deed eigenlijk weer denken aan het oude Inter, want voor de sterke jaren ging het ook slecht.

De oude voorzitter, Massimo Moratti, stond altijd garant voor successen. Hij heeft een vinger in de pap in de Libische olie-industrie. Er ontstonden geldproblemen. Hij verkocht hij de club aan een Indonesisch concern. Begin dit jaar ging Inter over in Chinese handen. De nieuwe eigenaren staan nu onder constante druk om goede aankopen te doen. Dat is wel symptomatisch voor de club."

Inter met Sneijder (r) wint in 2010 de Champions League

Past Frank de Boer bij Inter?

"Dat is lastig. De vraag is in hoeverre hij het transferbeleid mag bepalen. Inter is altijd al een club geweest waar makelaars het voor het zeggen hebben. Onder Mourinho ging dat goed, toen werden toppers als Sneijder en Eto'o gehaald.

De laatste tijd zijn de aankopen matig en niet echt gericht. De spelers vullen elkaar niet echt aan. Misschien dat Frank met zijn frisse blik iets nieuws kan brengen. Wellicht dat het tot een succesvolle formule leidt.

Als ik mocht kiezen had ik voor een andere Italiaanse club gekozen. Toch liever AC Milan, omdat die club natuurlijk een belangrijk Nederlands verleden heeft met Van Basten, Rijkaard en Seedorf. Het is zeker een uitdagende keuze, omdat ik weet dat hij niet erg gesteld is op het Italiaanse voetbal."

Spits Mauro Icardi wordt veelvuldig in verband gebracht met Napoli dat Gonzalo Higuaín kwijt is geraakt aan Juventus

Gaat hij de club weer op de rails krijgen?

"Er telt maar een systeem in Italië en dat is winnen. Het draait allemaal niet om opbouwen en langzame ontwikkeling. Hij moet snel aan de bak, want volgende week begint de competitie al. En hij krijgt niet veel tijd om het goed te doen, ze hebben daar niet veel geduld.

Maar ik bekijk het ook positief: Inter heeft net een van de slechtste seizoenen uit de clubgeschiedenis achter de rug, dus je zou zeggen dat het alleen maar beter kan. Het wordt alsnog een lastige kluif, want Frank zal een aanval op Juventus moeten doen. Sterspeler Pogba is vertrokken, maar ze hebben wel topaankopen ervoor terug zoals Dani Alves en Higuaín.

Ik wens hem veel succes ermee en ik gun hem deze klus ook van ganse harte."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl