De burgemeester van Amatrice huilt om de slachtoffers in zijn gemeente
NOS Nieuws

Dodental aardbeving Italië opgelopen naar 296

Het dodental als gevolg van de aardbeving in Italië van eind vorige maand is bijgesteld naar 296. De aardbeving heeft daarmee meer levens geëist dan die in 2009 bij de Italiaanse stad L'Aquila. Daarbij kwamen 295 mensen om het leven.

Hulpverleners vonden gisteravond het lichaam van een Afghaanse vluchteling. Hij lag begraven onder het puin van zijn huis. Het lichaam is nog niet geborgen, omdat de brokstukken instabiel zijn.

Tien dagen na de verwoestende aardbeving worden er nog steeds schokken gevoeld in de regio. Een van de zwaarste was vanochtend vroeg, met een kracht van 3,2.

De hulpverleners en bergingsteams verwachten dat het zoeken naar slachtoffers de komende dagen moeilijk zal zijn. Er wordt slecht weer verwacht in het gebied. Het nationale weerbureau van Italië heeft zelfs een waarschuwing afgegeven in verband met hevige hagel- en onweersbuien, die gepaard gaan met harde windstoten.

Het slechte weer kan ook gevolgen hebben voor de duizenden overlevenden van de ramp. Hun woningen zijn verwoest en zij verblijven nu in geïmproviseerde tentenkampen. Maar de autoriteiten vrezen dat die kampen niet goed bestand zijn tegen noodweer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl