Hulpdiensten bij het huis
NOS Nieuws

Tweede dode na incident Oudwoude

Een 59-jarige man uit het Friese Oudwoude, die gisteren ernstige brandwonden opliep, is overleden. Gisteren werd zijn 55-jarige vrouw al dood gevonden in het huis van het echtpaar.

De brandweer was na een brandmelding van een omwonende naar het huis gegaan. Daar zagen de brandweerlieden de vrouw dood liggen. In de tuin lag de zwaargewonde man. Er was op dat moment geen vuur te zien, wel rook.

De man werd zwaargewond overgebracht naar het brandwondencentrum in Groningen. Daar is hij vanmorgen overleden. Het echtpaar had twee kinderen.

Onderzoek

Wat er is gebeurd in de woning in Oudwoude is nog onduidelijk. Berichten dat de man zijn echtgenote heeft gedood, kan de politie niet bevestigen.

Het politie-onderzoek is nog in volle gang. Er worden nog getuigen gehoord en het forensische onderzoek in de woning is nog niet afgerond.

Hard aangekomen

Loco-burgemeester Maasbommel zegt dat het incident hard is aangekomen in het dorpje. "Familie, vrienden en buurtgenoten hebben een tragisch verlies te verwerken. De meestbetrokkenen worden opgevangen door slachtofferhulp", zegt hij.

De gemeente heeft in overleg met de wijkagent en Plaatselijk Belang Oudwoude besloten om geen speciale bewonersbijeenkomst te houden.

Marianne Vaatstra

Het is het derde ernstige incident voor het dorp in tien jaar tijd. In 2006 werd in Oudwoude een meisje verkracht. Jasper S., de moordenaar van Marianne Vaatstra, woonde ook in het dorp. Hij werd in 2012 aangehouden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl