Ángel María Villar
NOS Voetbal

Villar stelt zich officieel kandidaat als voorzitter UEFA

Michael van Praag heeft er officieel een concurrent bij als het gaat om het voorzitterschap van de UEFA. Ángel Maria Villar, voorzitter van de Spaanse bond, heeft zich kandidaat gesteld.

De 66-jarige Villar wordt gezien als de grootste rivaal voor de een-na-hoogste bestuurspost in het voetbal. De Spaanse eerste vice-voorzitter van de UEFA is een ervaren rot, met veel goede contacten in Zuid- en Oost-Europa.

Hij kreeg echter recent wel een officiële waarschuwing en boete van de ethische commissie van de FIFA, voor zijn gebrekkige medewerking aan het onderzoek naar corruptie bij de verdeling van de WK's van 2018 en 2022.

Villar troost de Fransman Paul Pogba na de verloren EK-finale

Ceferin en Van Praag

Villar gaat de strijd aanbinden met Van Praag en de preses van de Sloveense voetbalbond, Aleksander Ceferin. Van Praag, voorzitter van de KNVB, stelde zich in mei kandidaat toen bekend werd dat de zittende preses, Michel Platini, werd geschorst.

Ceferin meldde zich in juni en claimde toen al de steun van 13 van de 55 Europese bonden te hebben. Kandidaten om Platini op te volgen, moeten zich voor woensdag melden. Op 14 september bepalen de 55 leden in Athene wie Platini op gaat volgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl