Burgemeester Sadiq Khan en premier Cameron
NOS Nieuws

Burgemeester van Londen en Cameron nu samen tegen brexit

Een maand geleden waren ze nog grote vijanden, vandaag verscheen Sadiq Khan, de nieuwe burgemeester van Londen, samen met premier Cameron bij een campagnebijeenkomst tegen een Brits vertrek uit de Europese Unie. Op 23 juni gaan de Britten naar de stembus voor het brexit-referendum.

Volgens Khan is het het beste voor Londen wanneer de Britten bij het referendum besluiten om binnen de EU te blijven. Hij zegt dat de economische argumenten om Groot-Brittannië niet af te scheiden van de Europese Unie zwaarwegend zijn voor de stad. In Londen staan er volgens hem meer dan een miljoen banen op het spel bij een brexit.

Grote verschillen

De samenwerking tussen premier Cameron en Labour-lid Khan is opmerkelijk. De twee stonden begin deze maand nog lijnrecht tegenover elkaar bij de Londense burgemeestersverkiezing. Cameron suggereerde tijdens de campagne dat de moslim Khan in het verleden sympathiseerde met islamitische extremisten. De premier werd hierop door leden van de Labourpartij uitgemaakt voor racist. Bij de campagnebijeenkomst noemde de Britse premier hem nu een "trotse moslim" en een "trotse Brit".

Jeremy Corbyn, de leider van de Labourpartij, deelt de wens van Cameron om Groot-Brittannie binnen de Europese Unie te houden. In tegenstelling tot Khan weigert hij om samen met Cameron op te trekken. De burgemeester zegt dat hij ondanks hun grote verschillen graag met Cameron wil samenwerken bij zijn campagne.

Khan nam het bij de burgemeestersverkiezingen op tegen Zac Goldsmith, een partijgenoot van de Britse premier.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl