NOS Nieuws

Gezin overleden baby kreeg niet de goede zorg

Een gezin in Rotterdam, waar vorig jaar een baby overleed na mishandeling, kreeg niet de juiste zorg.

Volgens de Inspectie Jeugdzorg pasten de zorg en ondersteuning onvoldoende bij dit gezin, was er te weinig oog voor een veilige en gezonde ontwikkeling van de kinderen en werkten verschillende hulporganisaties niet goed samen.

Het jongetje van 10 maanden overleed begin 2015 aan de gevolgen van mishandeling. De moeder en haar vriend zijn verdachten in de zaak en zitten nog vast. De moeder heeft nog drie andere kinderen.

Studenten

Het gezin werd begeleid door studenten van Bureau Frontlijn. Een organisatie van de gemeente Rotterdam, die studenten van zorgopleidingen inzet om gezinnen te begeleiden.

Volgens de Inspectie Jeugdzorg was Bureau Frontlijn vooral gericht op de financiële problemen van het gezin. Ze wilden voorkomen dat het uit huis werd gezet. De kindermishandeling is hen ontgaan.

Ook was het wijkteam dat normaal gesproken ingezet wordt om probleemgezinnen te helpen niet op de hoogte van de problemen binnen het gezin.

De gemeente Rotterdam zegt geschrokken te zijn van de bevindingen van de Inspectie Jeugdzorg. In een brief aan de gemeenteraad schrijft het college dat het de conclusies deelt en maatregelen zal nemen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl