De Franse premier Manuel Valls
NOS Nieuws

Franse premier: wijziging arbeidswet mogelijk

De Franse premier Manuel Valls heeft vandaag gezegd dat er 'wijzigingen' en 'verbeteringen' mogelijk zijn in de omstreden arbeidswet.

Vandaag is het de achtste dag dat er in Frankrijk wordt geprotesteerd tegen de nieuwe wet. Die maakt het makkelijker voor werkgevers om personeel te ontslaan.

Volgens Valls is het nog mogelijk om de tekst van de wet te veranderen en te verbeteren. Maar de premier voegt daar aan toe dat het niet mogelijk is om de wet in te trekken. Volgens hem is de wet goed voor ondernemers, vakbonden en jongeren.

Le Havre

In de havenstad Le Havre zijn vandaag duizenden demonstranten op de been, vooral havenarbeiders. Ze verzamelen zich op het plein voor het stadhuis en steken rookbommen af.

Veel Fransen hebben inmiddels genoeg van de harde acties en uiten hun onvrede op internet. Sinds vandaag zijn ook werknemers van kerncentrales aan het staken. Eerder legden de olieraffinaderijen al het werk neer waardoor er een groot benzinetekort is in Frankrijk. Aankomende zaterdag praat Valls met belangenorganisaties van werknemers in olie-industrie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl