NOS Sport

IAAF-bestuurslid Barlag: het schiet niet echt op met Rusland

IAAF-bestuurslid Barlag: het schiet niet op met de Russen

Het Nederlandse bestuurslid van de internationale atletiekfederatie IAAF, Sylvia Barlag, heeft bij de FBK Games laten weten dat Rusland nog altijd geen haast maakt met opschonen van de eigen door dopingschandalen besmette atletieksport. "Ik heb het gevoel dat ze niet goed gebruik maken van de tijd", aldus Barlag.

Nadat eind vorig jaar een omvangrijk dopingnetwerk binnen de Russische atletiek werd blootgelegd, besloot de IAAF Rusland voor onbepaalde tijd uit te sluiten van internationale toernooien. Die schorsing loopt nog altijd.

De IAAF heeft een lijst met eisen opgesteld waaraan de Russen moeten voldoen, willen ze weer bij internationale wedstrijden aan de start kunnen verschijnen. Op 17 juni beslist de internationale atletiekfederatie of de Russen voldoende vooruitgang hebben geboekt. Dan zal dus ook duidelijk worden of Russische atleten present zullen zijn bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in augustus.

Het is onzeker of Jelena Isinbajeva naar Rio gaat

Barlag: "Wat ik denk, doet er niet toe, maar ik heb wel een gevoel. De Russen hebben nog heel veel op te lossen in weinig tijd."

Barlag geeft een voorbeeld. "Er zijn concrete eisen gesteld. De atleten die naar de EK of de Spelen willen, moeten drie keer getest zijn op doping. En dat schiet ook niet erg op."

De Nederlandse gaf al eerder aan dat ze denkt dat Rusland Rio niet haalt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl