Michael van Praag
NOS Voetbal

Van Praag wil meedoen aan verkiezing UEFA-voorzitter

De UEFA kiest 14 september in Athene de opvolger van Michel Platini. Dat heeft de Europese voetbalbond woensdag bekendgemaakt na de buitengewone bestuursvergadering waarin werd gesproken over het vertrek van de Fransman. De deadline voor de aanmelding van kandidaat-voorzitters is 20 juli, dus na het Europees kampioenschap.

KNVB-voorzitter Michael van Praag heeft tijdens de vergadering aangegeven dat hij wil meedoen aan de verkiezing. Hij was de enige die tijdens de vergadering zijn hand opstak. Hoewel Van Praag wordt gezien als een belangrijke kandidaat om Platini op te volgen, is er tijdens de vergadering geen overeenstemming bereikt over het naar voren schuiven van één enkele kandidaat.

'Van Praag moet weer gaan lobbyen'

De belangrijkste uitdager voor Van Praag zou de Spaanse Ángel María Villar Llona kunnen zijn, die als eerste vice-voorzitter van de UEFA op dit moment de hoogste in rang is. Ángel María Villar zal na de finale de beker uitreiken op het EK, omdat Platini dan nog steeds geschorst is.

De UEFA weigert bij monde van secretaris-generaal Theodore Theodoridis om Platini een vijand te noemen. "Dat is niet aan ons", meent Theodoridis. Hij heeft de UEFA 8 jaar gediend als voorzitter." Hij sluit niet uit dat hij zichzelf verkiesbaar stelt. "Zeg nooit nooit."

Michael van Praag vertrekt van de buitengewone bestuursvergadering van de UEFA

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl