NOS Voetbal

Van Praag: prettige herinneringen aan Platini

Van Praag: prettige herinneringen aan Platini

Michael van Praag bewaart persoonlijk louter "prettige herinneringen" aan de opgestapte UEFA-voorzitter Michel Platini, zo meldt de KNVB-voorzitter aan de NOS. "Ik heb altijd enorm goed met hem samengewerkt", aldus Van Praag.

"Ik vond hem ook een goede voorzitter. Het is een persoonlijk drama. Als ik hem persoonlijk sprak, geloofde ik echt dat het niet erg was. Kennelijk staan er in het dossier dingen die ik ook niet weet."

Platini was een van de prominente voetbalbestuurders die betrokken was bij het corruptieschandaal binnen de wereldvoetbalbond FIFA. De Fransman zou in 2011 miljoenen hebben ontvangen van FIFA-voorzitter Blatter zonder dat duidelijk kon worden gemaakt welke diensten daartegenover hebben gestaan. Vanwege die dubieuze handelingen werd Platini geschorst.

Opvolger Platini

Het internationaal sporttribunaal CAS bracht de schorsing van Platini maandag terug van zes naar vier jaar. Platini besloot op te stappen als voorzitter van de Europese voetbalfederatie. De vraag is nu wie de Fransman zal opvolgen als voorzitter van de UEFA. Michael van Praag wordt genoemd als kandidaat, maar wil nog niet op de zaken vooruitlopen.

Volgende week woensdag komt Van Praag met het bestuur van de UEFA bijeen om de situatie te bespreken. "Er zullen verkiezingen komen", aldus Van Praag. "Of er een breed gedragen kandidaat is of niet, weet ik niet."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl